Alle kosten en mogelijkheden op een rij!

Buiten een hottub plaatsen?

Wilt u buiten een hottub plaatsen? Dan bent u bij Infrasol aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in infraroodcabines, sauna’s, sunshowers én hottubs van hoogwaardige kwaliteit. We helpen u dan ook graag door het beantwoorden van al uw vragen. Of kom vrijblijvend langs in onze showroom in Tholen, zodat u deze topkwaliteit zelf, in het echt kunt ervaren.

Lees verder voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden met een hottub, bestel direct online of neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte voor maatbouw. Ook daarvoor zit u namelijk goed bij ons!

Wilt u buiten een hottub plaatsen?

Bent u na een lange dag wel toe aan een relaxmomentje? Of ziet u het wel zitten om uw dag te beginnen met bubbelen in een hottub? Bestel dan direct een hottub. Bij Infrasol hebben we voor ieder wat wils. Ook voor iedere portemonnee hebben we mogelijkheden. Zo is de Hottub Tiny al verkrijgbaar vanaf € 2.395,-. Dit is een heerlijk bad voor twee personen en heeft maar 475 liter waterinhoud. Ideaal voor een kleine plaats buiten in de tuin. De hottub is snel opgewarmd, waardoor u er al binnen 2 uur gebruik van kunt maken.

Aanschafkosten van een hottub

De kosten voor een buiten hottub hangen voor een groot deel af van de aanschafprijs. We hebben bij Infrasol diverse hottubs – van klein tot groot – met vanafprijzen van € 2.195,- tot € 5.595,-. U kunt natuurlijk enkele opties bijkopen wat uw hottub uitgebreider maakt, maar dus ook een stukje duurder in aanschaf. Bedenk echter wel dat u een hottub voor een langere periode koopt, dus het de investering wel waard is.

Het is goed om van tevoren te bedenken met hoeveel personen u in het uiterste geval in de hottub wilt. Zijn dit er maximaal twee, of bijvoorbeeld vier? De grootte van de hottub die u kiest, is daarom van relatief groot belang. Bovendien zijn vrijwel al onze hottubs verkrijgbaar in verschillende binnenkleuren, met afwerkpanelen en (externe) kachels. Deze luxe opties zijn optioneel, zodat u de aanschafkosten zo laag of hoog mogelijk kunt maken als u daarnaar op zoek bent.

Terugkerende kosten voor een hottub

Iedere maand komen er ook een aantal kosten kijken bij uw buiten hottub. Een traditionele hottub verbruikt geen stroom. Pas wanneer u een filterpomp of bubbelsysteem in laat bouwen, heeft u stroom nodig. Het verbruik bepaalt hier voor het grootste gedeelte de kosten.

Waar een bubbelbad of whirlpool wel krachtstroom nodig hebben, hoeft een hottub dat dus zeker niet. Een filterpomp hoeft slechts 6 uur per dag aan te staan om zijn werk goed te kunnen doen, dus een hottub verbruikt ook niet de hele dag stroom in tegenstelling tot een bubbelbad of whirlpool. De kosten van stroom per dag voor een hottub liggen onder de € 1,- per dag bij normale temperaturen. In de winter kan dit meer zijn door de lagere omgevingstemperatuur. En in de zomer minder door de hogere omgevingstemperatuur.

Verder komen de kosten voor water en stookhout om de hoek kijken. De actuele waterprijzen kunt u vaak op de website van uw gemeente terugvinden. Stookhout kunt u vaak lokaal tegen een prima prijs kopen, gemiddeld zo’n € 4 tot € 6 per zakje.

De terugkerende kosten hangen af van het gebruik. Wanneer je ieder weekend gebruik maakt van de hottub, ben je ongeveer € 40,- tot € 60,- per maand kwijt.

Regelmatig onderhoud uitvoeren

Belangrijk is om – met name bij een buiten hottub – regelmatig het water te vervangen om onder andere aanslag te voorkomen. Wanneer dit moet gebeuren, hangt af van diverse factoren. Heeft u bijvoorbeeld een filterpomp? Gebruikt u etherische oliën? Hoe vaak maakt u gebruik van de hottub? Staat de hottub onder een boom of onder een afdak? Dit is allemaal van invloed. Laat u van te voren dan dus ook goed adviseren door een specialist om teleurstellingen te voorkomen.

Bestel direct online

Enthousiast geworden? Ziet u uzelf al zitten in een buiten hottub? Bestel dan direct online of kom langs in onze showroom in Tholen. We geven u graag vrijblijvend advies dat past bij uw wensen en mogelijkheden. U kunt ook voor een maatwerk oplossing kiezen. Neem daarvoor direct contact met ons op.

    wpChatIcon