Ontdek de voordelen

Finse sauna voor thuis

Denkt u erover om een Finse sauna thuis te laten installeren? Dan bent u bij Infrasol aan het juiste adres. In ons assortiment kunt u verschillende modellen vinden: van klein tot groot en van een ‘standaard’ Finse sauna tot een combimodel. We hebben voor ieder wat wils. Bovendien is voor degene die graag een speciale oplossing willen maatwerk een optie, bijvoorbeeld als u een bijzonder ontwerp wilt of een apart hoekje in uw badkamer optimaal wilt benutten. 

We denken graag met u mee over de mogelijkheden. U bent dan ook van harte welkom om inspiratie op te komen doen in onze showroom. Maak daar direct een afspraak voor. Dan kunt u de kwaliteit en de diverse ontwerpen zelf komen ervaren. Meer weten over de kosten, voordelen en werking van een Finse sauna? Lees dan verder en ontdek het zelf.

Wat kost een Finse sauna voor thuis?

Een Finse sauna voor thuis is erg populair onder de echte wellnessliefhebbers. Handig om te weten is dat een Finse sauna als bouwpakket geleverd kan worden, maar ook door ons kan worden geïnstalleerd. Bovendien is het product volledig op maat te maken, waardoor het altijd perfect ingepast kan worden in iedere ruimte. Uiteraard is een sauna met een standaard afmeting en zelf inbouwen prijstechnisch interessanter dan laten inbouwen en een maatwerk product.

De aanschafprijs van een Finse sauna varieert bij Infrasol van € 5.530,- voor een combisauna voor binnen tot € 42.537,- voor een complete barrelsauna voor buiten die in de buurt komt van de professionele sauna’s zoals u die in wellnesscentra aantreft. Wie liever voor een lagere prijs een goed werkend product aanschaft, kan ook kijken naar infraroodcabines. Deze zijn al beschikbaar vanaf € 1.375,-.

Voor een exacte prijs kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen voor het model dat u het meeste aanspreekt. Bekijk direct ons assortiment.

Hoe werkt een Finse sauna?

Een Finse sauna voor thuis is eenvoudig in gebruik. We raden aan om ‘m in de badkamer of in ieder geval dichtbij een douche te plaatsen. Zo kunt u tussendoor voldoende afkoelen. In een Finse sauna is het namelijk gemiddeld 90 graden Celsius. Daarentegen is de luchtvochtigheid wel laag (circa 5 tot 20%), zodat de warmte beter te verdragen is. Door deze combinatie van factoren wordt het ook wel een ‘droge sauna’ genoemd.

Zodra u de Finse sauna in gaat, stookt u de ruimte warm door middel van een kachel. Naar eigen wens kunt u water over de stenen gieten om stoom te creëren. Hierdoor verhoogt u de luchtvochtigheid in de sauna. Een sessie in de Finse sauna duurt gemiddeld 8 tot 15 minuten. Uiteraard bent u helemaal in het gebruik van uw sauna, maar we geven graag wat basistips.

  • Neem voor een saunasessie een warme douche, zodat uw huid schoon is.
  • Droog u na deze douche af. Nat de sauna ingaan kan het zweten tegengaan.
  • Een saunasessie duurt maximaal 15 minuten.
  • Neem na deze sessie een wandeling in de buitenlucht. Zo kunnen uw longen zich van vocht ontdoen.
  • Neem vervolgens een koude douche om het zweet van u af te spoelen.
  • U kunt eindigen met een warm voetbad van 5 á 10 minuten, zodat uw lichaam weer op een aangename temperatuur wordt gebracht.

Wat zijn de voordelen van een Finse sauna?

Een Finse sauna voor thuis is een investering in uw gezondheid. Het bevordert ontspanning en heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Het lichaam moet namelijk hard werken in een sauna. Door de warmte verhoogd uw lichaamstemperatuur en wordt het kunstmatig verhoogd tot een koortsniveau. Uw lichaam reageert hierop door extra afweerstoffen aan te maken en ziektekiemen af te breken. U zult gaan zweten en de afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor ook uw huid wordt gereinigd.

Door regelmatig een saunasessie te doen verhoogt u uw weerstand, bevordert u voor een verbeterde werking van het immuunsysteem en algehele doorbloeding, wordt uw huid gereinigd en zorgt u voor een vermindering van stress.

Wat is beter: Finse sauna of infraroodsauna?

Regelmatig krijgen we de vraag wat beter is: een infraroodsauna of Finse sauna voor thuis? De verschillen zitten ‘m voornamelijk in de temperatuur, warmteoverdracht, opwarmtijd en het gebruik. Zo ligt de temperatuur van een Finse sauna tussen de 75 en 95 graden Celsius en kan een infraroodsauna al gebruikt worden bij een temperatuur van 30 graden Celsius. De opwarmtijd van een traditionele sauna is dan ook vele malen langer (gemiddeld 40 minuten). Een infraroodcabine kan (bijna) altijd aangesloten worden op een normaal stopcontact van 230 volt. Bij een Finse sauna is het vermogen van de sauna sterk afhankelijk van de grootte. In veel gevallen heeft u een 380 volt krachtstroom nodig. Doe hiervoor navraag bij een elektricien of neem contact met ons op.

Daarnaast is er een verschil in de manier waarop warmte wordt overgedragen. Een Finse sauna draagt warmte over via de hete lucht. Daarom is de hoge temperatuur erg belangrijk. Een infraroodsauna werkt heel anders, namelijk via stralingswarmte. Door de directe warmte is een infraroodcabine zeer geschikt voor mensen die last hebben van spier- en gewrichtspijn, zoals reuma of artrose. Door het verschil in temperatuur en warmteoverdracht is ook de sessieduur bij de verschillende typen anders. Zo duurt een sessie in een Finse sauna maximaal 15 minuten en in een infraroodcabine ongeveer 30 minuten.

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillen, maar dit zijn de belangrijkste op een rij. Zoals u wellicht op kunt maken uit de verschillen: niets is belangrijker dan persoonlijke voorkeur! Over de praktische aspecten adviseren we u uiteraard graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvende offerte?

Enthousiast geworden? Leuk! We verwelkomen je graag in onze showroom. Maak een afspraak en kom langs om inspiratie op te doen. Zo kunt de sfeer van de verschillende producten proeven én we kunnen u informeren over de technische aspecten en mogelijkheden. Liever zo snel mogelijk gebruik maken van uw Finse sauna thuis? Bestel dan uw favoriete model direct online. Of vraag een vrijblijvende offerte aan!

    wpChatIcon