Ontdek de mogelijkheden

Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn een ideale toevoeging aan een badkamer. Het is in principe een droge sauna met infraroodstralers. Zodra u de cabine instapt, wordt de warmte direct door uw opgenomen. De voordelen van een infraroodcabine zijn groot. Zo heeft de warmte een positief effect op bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijnen. Mensen met reumatische klachten kunnen dus veel baat hebben bij een infraroodsauna. Uiteraard kunt u ook als u klachtenvrij bent heerlijk ontspannen. Wilt u meer weten? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden.

Infraroodcabines van Infrasol

Infraroodcabines bieden diverse voordelen. Mensen met bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijnen of reumatische klachten kunnen veel baat hebben bij het positieve effect van de warmte. Maar ook als u klachtenvrij bent en heerlijk wilt ontspannen, dan is een infraroodcabine een ideale uitkomst. Onze modellen zijn dusdanig ontworpen dat u zo comfortabel mogelijk kunt genieten van de warme stralen. Bovendien hebben we infraroodcabines voor binnen en buiten die u op iedere gewenste plek bij u thuis kunt laten plaatsen, bijvoorbeeld in de badkamer of achtertuin.

Minder benauwd en lager stroomverbruik

Een lagere luchtvochtigheid bij een infraroodcabine dan bij een klassieke sauna is een van de voordelen waarom veel mensen er de voorkeur aan geven. Omdat de luchttemperatuur een stuk lager is, is het een stuk aangenamer dan het benauwde gevoel dat u in een klassieke sauna kunt hebben. Bovendien verbruiken infraroodcabines een stuk minder stroom dan bijvoorbeeld Finse sauna’s, omdat de gewoon op een stopcontact aangesloten kunnen worden en geen aparte stroomkring nodig hebben.

Goed voor spieren en gewrichten

We noemden het al even: de warmte van de infraroodcabine heeft een positief effect op spier- en gewrichtspijnen. Bij een gewone sauna hebt u alleen de warmte van de omgevingstemperatuur en niet de dieptewerking op de spieren. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd. Door het transpireren wordt ook de huid gereinigd. Veel mensen zeggen baat te hebben bij infraroodcabines. Bovendien is de opwarmtijd beduidend korter dan bij een klassieke sauna. In slechts 15 minuten is een infraroodcabine opgewarmd waar een klassieke sauna er gemiddeld 45 minuten over doet.

Compacte installatie

Een nadeel kan zijn dat infraroodcabines compacte installaties zijn. Er kunnen namelijk meestal één of twee personen zittend in plaats nemen, terwijl er in een Finse sauna vaak ruimte is voor meerdere personen die ook liggend plaats kunnen nemen. Echter, het is beter om zittend plaats te nemen in een infraroodcabine in verband met de dieptewerking van de stralers. Daarnaast kunt u dus ook voor een infraroodcabine kiezen als u over een kleinere woning beschikt.

Drink voldoende water

Belangrijk om in de gaten te houden is hydratatie als u gebruik maakt van infraroodcabines. We raden het dan ook aan om voor en na ingebruikname voldoende water te drinken. Anders kunnen dehydratatie en oververhitting een onaangenaam gevolg zijn. Let dus goed op uw lichaam. Als u zich zwak begint te voelen, spierkramp krijgt of vermoeid of duizelig wordt, stap dan uit de cabine om uw lichaam te verkoelen. Maak indien mogelijk gebruik van een koude douche.

Bestel direct of kies voor maatwerk

Kies uit de beste infraroodcabines en neem vrijblijvend contact met ons op. We maken dan graag alle tijd voor u vrij. We nodigen u van harte uit om ook de showroom in Tholen te bezoeken, zodat u de topkwaliteit zelf kunt ervaren. Of wij bezoeken u voor uw infraroodcabine op maat. Of kies voor een maatwerk oplossing. Heeft u een plek in of rondom uw huis in gedachten en wilt u er een uniek design van maken? Bel naar 085 060 5501 of mail naar info@infrasol.nl.

    wpChatIcon