Benieuwd naar de kosten?

Sun shower prijs

Benieuwd naar een sun shower prijs? Dan bent u bij Infrasol aan het juiste adres. We leggen namelijk graag uit hoe de sunshower ontstaan is, waarom een sunshower een waardevolle toevoeging is op uw woning en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen in- en opbouw. Ook brengen we onze top 3 sunshowers onder de aandacht, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken wat het beste bij u thuis past. Tevens gaan we in de op de prijs van een sunshower, zodat u precies weet wat u kunt verwachten qua kosten. En natuurlijk laten we het aspect veiligheid ook niet onbelicht. Benieuwd? Lees snel verder.

Hoe is de sunshower ontstaan?

Ingenieurs M. Wegdam en O. Meijer bedachten zich ruim tien jaar geleden dat zonnebaden en douchen een ding gemeen is: bij beiden komt geen kleding kijken. Een combinatie van de twee activiteiten zou volgens een van de ontwerpers een tijdsbesparing opleveren. U hoeft immers niet meer apart naar de zonnebankstudio te gaan. Integendeel, zonnebaden wordt een onderdeel van de dagelijkse routine, net zoals douchen. Omdat een sun shower maken aan de prijs was en de ontwerpers destijds nog studenten aan de TU Delft waren, werd met wat financiële hulp links en rechts het idee leven ingeblazen. Daarmee was de sunshower geboren!

Waarom een sunshower?

Niet alleen het besparen van een bezoek aan de zonnebankstudio is een reden om voor de aanschaf van een sunshower te kiezen. Dagelijkse 10 minuten zon-/UV-licht zorgt ervoor dat u voldoende vitamine D binnenkrijgt. Vitamine D zorgt er onder andere voor dat het lichaam in staat is om calcium uit voeding op te nemen wat op zijn beurt weer zorgt voor behoud van sterke botten en tanden. Bovendien speelt vitamine D een belangrijke rol bij celgroei en -deling, bijvoorbeeld in het afweersysteem. Een vitamine D tekort kan op langere termijn zorgen voor botontkalking en spierzwakte.

Wist u dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het goed voor u is om iedere dag 10 minuten met uw gezicht in de zon te zitten? Overigens niet veel langer dan dat omdat het zon-/UV-licht anders juist schadelijk is. Door dagelijks tijdens het douchen UV-licht op te vangen, geeft u uw lichaam op een gezonde, veilige manier een vitamineboost. Bijkomend voordeel is dat deze lampen niet voor het “zonnebankkleurtje” zorgen, omdat in de douche lampen zitten met minder sterke UV-lampen.

Profiteer van diverse gezondheidsvoordelen

Wist u dat de nieuwste modellen (ook in ons assortiment) van de sunshower niet alleen zijn uitgerust met UV-lampen, maar ook met infraroodlampen? Wellicht kent u ze van een bezoek aan de sauna. Naast dat infraroodlampen – net zoals UV-lampen – een aangename warmte afgeven, hebben deze ook een heilzame werking. Infraroodlampen worden namelijk regelmatig ingezet voor de behandelingen van diverse aandoeningen en problemen, zoals huidaandoeningen en gewrichtsklachten. Denk aan stijve spieren, reumatische klachten, rugklachten, reuma, nekklachten, acné en meer.

Infraroodlampen geven specifiek ‘zonlicht’ af. Zonlicht is namelijk niet alleen opgebouwd uit het licht dat wij waarnemen, maar ook uit ultraviolette en infraroodstralen. Bij de infraroodlamp wordt – zoals de naam al doet vermoeden – alleen dit laatste licht afgegeven. Het infrarode licht dringt verwarmt ons lichaam. De lichaamstemperatuur stijgt, de bloedsomloop versnelt en afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd. Dat kunnen bijvoorbeeld de afvalstoffen zijn die spierpijn veroorzaken. De warmte zorgt er ook voor dat uw spieren ontspannen. Daarnaast zorgt het infrarode licht van de sunshower ervoor dat uw huid zuiverder wordt. Dat heeft niet alleen te maken met de afvalstoffen die worden afgevoerd, maar ook met het feit dat uw poriën open gaan staan en uw huid er gezonder uit komt te zien.

Kies voor een in- of opbouw sunshower

Niet in alle situaties is het mogelijk om een sunshower in te bouwen in de muur. Of wellicht vindt u een een sunshower een goed idee, maar moet de prijs ook redelijk zijn. U heeft daarom de mogelijkheid om te kiezen voor zowel een in- als opbouw exemplaar. Beide varianten zijn verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren, zodat het precies aansluit op de stijl in uw huis en persoonlijke smaak. Komt u er niet helemaal uit wat het beste past in uw badkamer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Wat is de prijs van een sunshower?

Misschien nog wel de belangrijkste vraag: wat is de prijs van een sunshower? En wat voor kosten komen er nog meer bij kijken? Bij Infrasol kunt u al een (opbouw) sunshower kopen vanaf 700 euro. Afhankelijk van de luxe en opties die bij een model zitten, bent u bij ons maximaal 3.600 euro kwijt voor een (inbouw) sunshower. Tussen de 700 euro en 3.600 euro zijn uiteraard nog een heleboel verschillende sunshowers verkrijgbaar. Neem dus vooral een kijkje in ons assortiment, of kom langs in onze showroom in Tholen. We helpen u graag verder.

Bent u huiverig voor de prijs van de energierekening als u een sunshower aanschaft? Die angst kunnen we meteen wegnemen. De kosten voor een sessie van 10 minuten zijn bijvoorbeeld ongeveer (afhankelijk van uw energieleverancier) 8 cent. Als u elke dag ‘sunshowert’, kost u dat jaarlijks dus een kleine 30 euro extra. Met dat stroomverbruik valt het dus heel erg mee!

Vrijblijvend advies of bezoek aan de showroom?

Wilt u graag vrijblijvend advies voordat u overgaat tot aankoop van een sunshower? Dat begrijpen we maar al te goed. U bent van harte welkom om eens te komen kijken! We maken dan graag alle tijd voor u. Vandaar dat we u vragen om vooraf telefonisch (085-06 05 501 ) of per mail (info@infrasol.nl) een afspraak te maken. Dan weten we zeker dat we u kunnen rondleiden en al uw vragen kunnen beantwoorden. Zien we u snel aan de Ondernemersweg 19 in Tholen?

    wpChatIcon