Ontdek de mogelijkheden

Wat kost een sauna?

Wat kost een sauna? Een vaak gestelde vraag zodra er behoefte is aan warmte en ontspanning in huis. In een sauna kom je helemaal tot rust en geef je je lichaam de tijd om even op adem te komen. Het prettige aan een sauna is dat het in bijna ieder huis mogelijk is om er een te plaatsen. Zeker bij Infrasol zijn er voldoende mogelijkheden door het ruime assortiment en maatwerk oplossingen. Terug naar de kosten: we hebben een alle kosten overzichtelijk voor je op een rij gezet. Denk dan niet alleen aan de aanschafkosten, maar ook aan de terugkerende kosten op bijvoorbeeld zowel maand- als jaarbasis. Bent u benieuwd geworden? Ontdek zelf de mogelijkheden.

Wat kost een sauna?

Voordat we antwoord kunnen geven op de vraag ‘Wat kost een sauna?’, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor soort sauna u wilt. Wilt u een Finse of traditionele sauna? Of kiest u liever voor een infraroodsauna? Uiteraard hebben we ook barrelsauna’s, maar die worden vaak buiten geplaatst. Wat ons op de volgende vraag brengt: wilt u een buiten- of binnensauna? Plaatst u liever een cabine in de badkamer of wilt u kunnen ontspannen in een los ‘huisje’ in de achtertuin? Als laatste kunt u kiezen voor een aantal extra’s, zoals een ergonomische rug- of neksteun.

Aanschafkosten van een sauna

Bij Infrasol hebben we diverse soorten sauna’s, zoals infraroodcabinesfinse sauna’sbarrelsauna’s en combi’s. Een infraroodcabine is verkrijgbaar vanaf ca. €1.500,-. Echter, regelmatig hebben we leuke aanbiedingen die de aanschaf nog goedkoper maken. Een Finse sauna of barrelsauna is verkrijgbaar vanaf ca. €6.000,- en een combisauna vanaf ca. €4.000,-. Uiteraard zijn dit allemaal geschatte prijzen, omdat wensen per situatie verschillen. Zo heeft u bijvoorbeeld voldoende aan een 2-persoons cabine of huisje, maar heeft iemand anders minimaal een 4-persoons cabine of huisje nodig. Op deze manier heeft u in ieder geval een idee van de aanschafprijs. Bekijk voor concrete prijzen eens ons ruime assortiment. Voor een maatbouw kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dan bekijk we samen de mogelijkheden.

Terugkerende kosten van een sauna

Op het moment dat je elektriciteit in je sauna hebt – bijvoorbeeld een elektrische kachel – of LED-verlichting, kost dit stroom. De kosten voor LED-verlichting in een sauna kun je vergelijken met de kosten voor LED-verlichting in bijvoorbeeld je slaapkamer. Op het moment dat je je sauna laat verwarmen met een elektrische kachel, verbruik je ongeveer 9 kW aan energie per uur. Uitgaande van een gemiddelde kWh-prijs van €0,22 per uur betaal je dus een kleine €2,- per uur voor het gebruik van uw sauna. Uiteraard hangen de totale kosten af van hoe vaak u de sauna gebruikt. Overigens kunnen infraroodcabines gewoon aangesloten worden op het stopcontact, maar moeten bijvoorbeeld Finse sauna’s op krachtstroom aangesloten worden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. We leggen het graag allemaal aan je uit.

Bestel direct online of kies voor maatwerk

Heeft u voldoende antwoord gekregen op de vraag ‘Wat kost een sauna?’? Zo niet, twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op  te nemen. We maken graag alle tijd voor u vrij. We nodigen u van harte uit om ook de showroom in Tholen te bezoeken, zodat u de topkwaliteit van onze sauna’s zelf kunt ervaren. Of wij bezoeken u voor uw sauna op maat. Of kies voor een maatwerk oplossing. Heeft u een plek in of rondom uw huis in gedachten en wilt u er een uniek design van maken? Bel naar 085 060 5501 of mail naar info@infrasol.nl.

    wpChatIcon