Check het overzicht!

Wat zijn de kosten voor een hottub?

Wat zijn de kosten voor een hottub? Infrasol is gespecialiseerd in infraroodcabines, sauna’s, sunshowers, jacuzzi’s én hottubs van hoogwaardige kwaliteit. We beantwoorden dan ook graag al uw vragen over deze producten. Wilt u graag de kwaliteiten van een sauna, hottub of ander product in het echt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Tholen. U kunt dan zelf de mogelijkheden ervaren.

Lees verder als u graag een kostenoverzicht hebt voor een hottub. Of bestel natuurlijk direct online. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie óf een vrijblijvend prijsvoorstel. Hebt u zelf al een ontwerp of idee in gedachte en past daar geen standaard model in? Ook voor maatbouw bent u bij ons aan het juiste adres.

Voor ieder(e portemonnee) wat wils

Verlangt u al naar een middag bubbelen? Of lekker tot rust komen na een lange dag werken? Dan is een hottub echt wat voor u. En we hebben voor ieder wat wils. Zo ook voor iedere portemonnee. De Hottub Tiny is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf € 2.495,-. Een heerlijk bad voor twee personen met maar 475 L inhoud, waardoor het water snel opgewarmd is. Binnen slechts 2 uur kunt u uzelf al lekker weg laten zakken in het warme water.

Wat zijn de aanschafkosten?

De eerste kosten voor een hottub die u zult maken zijn de aanschafkosten. Dit is ook gelijk direct de grootste investering. Echter, u kunt het zo gek maken als u zelf wenst. We hebben verschillende soorten en maten hottubs die variëren qua prijs van € 2.295,- tot € 5.595,-. Welke hottub het beste bij u past is onder andere afhankelijk van met hoeveel personen u in de hottub wilt, welke binnenkleur u wenst, afwerkpanelen u wilt en wat voor kachel u toevoegt. Uiteraard zijn alle opties optioneel, dus u kunt de aanschafkosten zo laag of hoog maken als u zelf wilt. Neem contact op voor vrijblijvend advies. We denken graag met u mee voor een passende oplossing!

Hoe zit het met terugkerende kosten?

De kosten voor een hottub bestaan niet alleen uit de aanschafkosten. Er komen namelijk ook maandelijks terugkerende kosten bij kijken. Een traditionele hottub verbruikt geen stroom maar hout. Echter, zodra u een filterpomp of bubbelsysteem in laat bouwen, heeft u wél stroom nodig. De kosten hiervan hangen logischerwijs sterk af van het gebruik.

Waar een bubbelbad of whirlpool dus wél krachtstroom nodig hebben, heeft een hottub dat dus niét standaard. Pas wanneer u een filterpomp of bubbelsysteem wilt, is dit van toepassing. Voordeel van een hottub met een filterpomp is dat deze slechts 6 uur per dag aan hoeft te staan om zijn werk goed te kunnen doen. Een hottub verbruikt dus ook niet de hele dag stroom – in tegenstelling tot een bubbelbad of whirlpool. De kosten van stroom per dag voor een filterpomp voor een hottub liggen onder de € 1,- per dag bij normale temperaturen. In de winter kan dit dus meer zijn door de lagere omgevingstemperatuur en in de zomer minder door de hogere omgevingstemperatuur.

Voorkom aanslag door het water te verversen

Om de zoveel tijd moet u het water in uw hottub verversen om onder andere aanslag te voorkomen. Hoe vaak dit precies moet gebeuren hangt af van een aantal factoren. Heeft u bijvoorbeeld een filterpomp? Gebruikt u etherische oliën? Hoe vaak maakt u gebruik van de hottub? Staat de hottub onder een boom of onder een afdak? Daarbij komt dat de waterprijs per gemeente verschilt. Vaak kunt u dit op de website van uw gemeente terugvinden.

Hoeveel kost stookhout?

Een zakje stookhout kost ongeveer € 4,- tot € 6,-. Voor een hottub van 1000 L heeft u ongeveer 2 of 3 zakjes hout nodig om het te verwarmen. Als u zelf al hout hebt, dan hoeft u dit natuurlijk niet nog te kopen. Als u de hottub een aantal dagen achter elkaar warm stookt, dan heeft u de volgende dag ook minder hout nodig.

Bestel online of kies voor maatbouw

Op de vraag ‘Wat zijn de kosten voor een hottub?’ hebben we geen standaard klaar, omdat zowel de aanschafkosten als de terugkerende kosten erg uiteenlopend zijn. De vaste kosten hangen af van het gebruik. Wanneer je ieder weekend gebruik maakt van de hottub, reken dan op ongeveer € 40,- tot € 60,- per maand.

Direct enthousiast geworden? Bestel direct online uw hottub of breng een bezoek aan onze showroom in Tholen. U bent van harte welkom! Bovendien geven we u graag vrijblijvend advies dat past bij uw wensen en mogelijkheden. U kunt ook voor een maatwerk oplossing kiezen. Neem daarvoor direct contact met ons op.

    wpChatIcon